Unga kristdemokrater har fått ny ordförande

Charlie Weimers har varit med i toppstriden om ordförandeskapet förr, men nu är han vald till ordförande för Kristdemokratiska Ungdomsförbundet. KDU håller riksmöte i Göteborg. 
På bilden här ses han hälsa på självaste järnladyn Margaret Thatcher. Och bilden symboliserar varför han har varit omstridd: Charlie Weimers är skarpare i sina värdebaserade analyser än vad många politiskt korrekta önskar. Så har iallafall jag upplevt ordförandestriderna i KDU.
Men jag tycker att partiernas ungdomsförbund ska sticka ut, fokusera på värderingar och samhällsperspektiv som siktar längre än till nästa val. I Frihetsjournalens poddradio hade vi ett samtal om ideologi i vintras, Ingen minskad stat utan starkare familjer, där jag tycker han vävde samman kristdemokratiska värderingar med frihetliga på ett intressant och nytt sätt.
Som ordförande ska han naturligtvis företräda alla medlemmar, därför blir ungdomsförbundens ordföranden ibland mer utslätade än man kunnat önska, men i sitt tacktal tycker jag Weimers på ett gott sätt väver samman frihet och familj, biståndsivrande med frihandel:

– Vi vill ha ett frihetligare samhälle där människor ges utrymme att uppfylla sina livsdrömmar, om det så handlar om att starta ett eget företag eller att trots motgångar kunna fullfölja gymnasiet för att få det jobb man alltid velat ha. Vi vill ha ett samhälle som präglas av gemenskap, där familjens betydelse för människor och för samhället erkänns. Att slåss för människovärdet är en stor och tidlös uppgift för KDU. Det handlar om att ställa krav på regeringen för en utrikespolitik med frihet och demokrati i fokus, och att Sverige måste höja sin röst i EU för att riva ned tullmurar och förverkliga fri handel.

Jag hoppas KDU och de andra ungdomsförbunden hårdare ska driva på i idédebatten! (Andra intressanta bloggar om , , , , , , )

Rulla till toppen