Centralism på centerungdomarnas stämma

Jag tycker inte om de signaler som kommer från den pågående stämman i Jönköping för Centerpartiets ungdomsförbund. För mig låter det som Bengt Westerbergs folkpartister, när man röstar igenom kvoterad föräldraförsäkring. CUF är alltså tilbaka på det vänserradikala 1970-talet då staten ska bestämma ALLT och individerna ska utsättas för politiskt förmynderi.
Stämmobloggen rapporterar:

Efter flera voteringar och en rösträkning är det nu helt jämnt i frågan om individuell föräldraförsäkring. 40 röster för en tredelad försäkring (en till mamma, en till pappa och en att disponera hur man vill), 40 röster för dagens system . . .
Efter mycket om och men beslutade presidiet att genomföra ytterligare en rösträkning. Innan denna räkning ändrade två ombud sin inställning. 42-38 till en tredelad föräldraförsäkring.

Denna kvasiliberala socialism och kollektivism urholkar ju den tradition av underifrånperspektiv som bara centerpartiet kan göra trovärdigt bland svenska partier. Det är sorgligt att se att CUF återfaller i vänsterträsket. (Andra intressanta bloggar om , , , , , , )

Rulla till toppen