Tillstånd servera vin på morgonen

DN rapporterar att Grand Hotel i Stockholm fått tillstånd att servera vin från kl 8 på morgonen, vilket är ett trendbrott. Tidigare har ingen fått servera alkohol före kl 11. Naturligtvis har förmyndarpartierna, s och mp, gått i taket och talar om ”mycket olyckligt beslut” i kommunens tillståndsutskott.
Själv skulle jag inte kunna tänka mig att dricka vin på morgonen. Usch! Men nog är det så att vi borde kunna skilja på vår egen smak och att inte inskränka andras. Det är som en tysk turist säger i tidningens enkät:
— Vad är frågan? (skratt) I Tyskland kan du ta en öl när du vill på dygnet. Det är väl viktigt att man lär sig att hantera alkohol, istället för att ha olika förbud.
(Andra intressanta bloggar om , alkholpolitiken, förmynderi)

Rulla till toppen