Mona Sahlin försöker med en Reinfeldtare

På socialdemokraternas ”jobbtoppmöte” blev det uppenbart att man försöker kopiera moderaternas förnyelse. Chansen att partiet ska lyckas är dock liten. Det är som Henrik Brors skriver i DN (ej online):

Fredrik Reinfeldt hade lätt att få acceptans för sin förflyttning av det skadeskjutna moderata partiet efter valfiaskot 2002. Medan Mona Sahlin har misslyckats en gång tidigare att omvandla socialdemokraterna till ett småföretagarkramande parti, och så länge de höga opinionssiffrorna håller i sig riskerar hennes tal om entreprenörsparti att malas ner än en gång av återställare och krav på förmögenhetsskatt, nya arbetsmarknadslagar, skärpt företagskontroll och höjda skatter för löntagare.

Ja, här i bloggen har det många gånger påpekats att höga opinionssiffror efter ett förlustval inte är det bästa. Det dämpar krisinsikten och minskar viljan att göra smärtsam förnyelse. Höga opinionssiffor i början på mandatperioden kan för oppositionen vändas till dåliga dito i slutet, dvs till nästa val. Inte mig emot. (Andra intressanta bloggar om , , )

Rulla till toppen