Snällisterna har fel om ‘papperslösa’

I Neo gör Peter Wennblad rätt analys i den omdiskuterade frågan om personer som illegalt befinner sig i Sverige, och alltså inte betalar skatt, ska betala för sig när de behöver vård,

Att tycka synd om papperslösa är den senaste trenden bland snällister i alla politiska läger. Men, som jag skriver i mitt reportage i senaste Neo, många av de papperslösa vill inte betraktas som offer. De har valt att komma hit under de villkor som ges dem . . . Att landstingen nu har rätt att ta betalt för icke-akut vård är naturligtvis inte konstigare än svenskar inte kan klampa in på valfri vårdinrättning i världen och kräva behandling på springnota.

Någon måtta på naiviteten måste det väl ändå vara, även i Sverige. (Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen