Rätt att Rödeby-pappan idag helt frias

Rättsväsendets sargade förtroende försämrades inte ytterligare denna eftermiddag, då tingsrättens dom kom i fallet med pappan som försvarade sin familj mot det mopedgäng i Rödeby som under år trakasserat och dödshotat familjen utan att polisen lyft ett finger.
Pappan friades helt, sa radions ekoredaktion i 14-nyheterna.
Hela händelseförloppet i Rödeby är naturligtvis en tragedi, men ansvaret är inte pappans eller hans familj. Ansvaret ligger på mopedgänget, deras föräldrar och hos polisen som här totalt kapitulerat och ställt sig på ligisternas sida. Nödvärn är det enda som återstår i laglöst land.
Men den här domen är en upprättelse för den hårt prövade familjen. Det är en lättnad att ta del av tingsrättens beslut! Rättsstaten är inte hjärndöd i alla delar. (Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen