Medverkar i P1-morgon om Rödebydomen

Jag kommer att diskutera den friande domen för Rödebypappan i radions P1 Morgon omkring kl 7.20 imorgon torsdag. Min motdebattör blir Expressens Lars Lindström som vill att pappan skulle få 10 års fängelse för mord — så kan det ju bli eftersom åklagaren överklagat tingsrättens beslut att ogilla åtalet om mord.
(RÄTTELSE: Lindström säger till mig att han inte tagit ställning till påföljd och nämner tvångsvård som alternativ.)
Sedan åtalet väcktes 5 januari har följande blogginlägg om Rödeby publicerats: Inte mord utan nödvärn i Rödeby, Nödvärn i Rödeby, Vad skulle Rödebypappan gjort annorlunda?, Nödvärnsrätten måste utvidgas, Rödeby-läxan: sätt tydliga gränser för unga, Polisen vägrar ingripa – igen, Ingen tar ansvar för Rödeby-sammanbrottet, Rödeby blir test på om vi har en rättsstat i Sverige, Första domen i Rödeby, Hopp i Rödeby: pappan försatt på fri fot, Alltför lindriga straff för mopedgänget i Rödeby, Rätt att Rödeby-pappan idag helt frias. SVD (Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen