Medierna förlåter ligister men inte självförsvarande pappor

Hur totalt urflippade de svenska massmedierna är framgår av hur de behandlar två dagsaktuella domar.
När det gäller ligisterna som sparkade ihjäl Riccardo på Kungsholmen, och i princip kommer undan med något straff, då censureras upprördheten. Det framställs som rimligt att döda en 16-åring med sparkar och sedan slippa strängare straff.
Men när åtalet mot Rödebypappan ogillas sedan han försvarat sin familj mot gäng som dödshotar dem och trängt in mot deras hem mitt i natten efter telefonterror, då skriver man om ”hån” och lyfter fram kritiska synpunkter.
Ta Svenska Dagbladet som exempel. I går skriv man neutralt om att ”Fler unga drabbas av gatuvåldet” på förstasidan och inne i tidningen om ”sänkta straff” för de tre gärningsmän som dödat Riccardo på Kungsholmen, sedan de sluppit undan med ett års ”vård”.
I dag skriver Svenska Dagbladet över hela förstasidan, ”Det känns som ett hån”, och uttrycker oförstående till frikännandet av Rödebypappan. Inne i tidningen skriver man om ”upprörda känslor” och att domen ska överklagas.
Svenska Dagbladet redigeras alltså på ett sätt som gör självförsvar i Rödeby till något fruktansvärt, medan att sparka ihjäl någon på stan görs till något som man i princip inte ska straffas för.
Vilket moraliskt haveri! Inte undra på att våldsbrottsligheten ökar. Medier som Svenska Dagbladet ger ju mycket klara besked till svensk ungdom: döda, sparka ihjäl, trakassera och mordhota som ni har lust, straffen är på sin höjd symboliska. Vi i medierna kommer att skydda er ligister genom att kräva hårt straffa och fördöma dem som försvarar sig mot ert våld!
Hur sjukt är inte detta svensk journalistkårens agerande? SVDSVD. (Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , )
  

Rulla till toppen