Lägre arbetslöshet i USA

Under alla år de USA:s ekonomi varit motorn i världsekonomin talade medierna sällan om denna faktor, men så fort rapporterna handlar om svagare utveckling i USA då nämns detta i alla sammanhang som förklaring till globalt lägre tillväxt.
Men dysterheten är överdriven. I dag kom goda nyheter i statistiken från amerikanska arbetsmarknadsdepartementet, Jobless rate falls to 5 percent:

Arbetslösheten föll till 5 procent, vilket är bättre än väntat i en annars ännu ansträngd nationell arbetsmarknad.

Samtidigt slutade Wall Streets Dow Jones index på över 13.000-gränsen igår, en nivå som första gången i historien uppnåddes i april 2007, före talet om lågkonjunktur. I diskussionerna bör vi alltså inte låta de korta perspektiven skymma de längre. (Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen