89% anser att medierna mörkar om invandringen

I går hade SVT Debatt med Janne Josefsson ännu ett brännande, känsligt och absolut icke politiskt korrekt tema: ”Mörkar media om invandringen? Journalisterna berättar inte sanningen om invandringen och det pågår en ideologisk mörkläggning av allt som rör invandrar- och flyktingfrågor. Det hävdar journalisten och socionomen Gunnar Sandelin.”
Det blev en befriande öppen diskussion, trots en del upprörda röster. Gunnar Sandelin berättade lugnt och sakligt om varför han skrev sin debattartikel i DN under rubriken Journalisterna mörklägger sanningen om invandrarna (som han blev förvånad att de tog in, andra redaktörer hade tackat nej – frågan är för känslig).
Mest talande tycker jag det var att journalistförbundets ordförande blånekade att journalister styrs av ideologiska hänsyn, samtidigt som 89 procent av tittarna på webbfrågan ”Mörkar medierna om invandringen?” svarar ja. Och jag håller ju med. Det är inte möjligt att i Sverige sakligt diskutera invandring, integration och assimilering. Sådana försök förvandlas omedelbart till pajkastning med fullständigt groteska anklagelser.
Det vet svenska folket. Och man håller därför käften. Det är inte bra för ett demokratiskt samhälle att frågor censureras. Alla aspekter måste upp till ytan och diskuteras. (Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen