Junilistan får tidigare s-profil som ordförande

Sören Wibe väckte stor uppmärksamhet när han tidigare i vår valde att lämna socialdemokraterna efter många år. Han har varit både europaparlamentariker och riksdagsman, och den ledande europaskeptikern inom partiet. Nu är han föreslagen som ny partiordförande i Junilistan, rapporterar Ekot i Tidigare socialdemokrat väljer Junilistan.
Junilistan har fört en tynande tillvaro. Nu har man chansen att i nästa års EU-parlamentsval försvara sitt starka genombrott i förra valet. Partiet kommer med Sören Wibe att bli attraktivt för framförallt socialdemokrater som är europaskeptiska. Det blir intressant att se om Sverige får en värdig Europadebatt den här gången.
Inför förra EU-parlamentsvalet bojkottade medierna Junilistan och andra europakritiker till den grad att många väljare proteströstade på Junilistan. Den här gången gör nog massmedierna rätt i att inte lika tydligt och uppenbart gå makteliternas intressen tillmötes. (Andra intressanta bloggar om , )

Rulla till toppen