Irak allt säkrare och tryggare

Inför internationella Irakkonferensen i Sverige som startar imorgon rapporterar Los Angeles Times i Iraq violence falls to four-year low;

Amerikanska försvaret meddelar att antalet attacker från militanta grupper den senaste veckan har fallit till en nivå som inte setts i Irak sedan mars 2004 . . . Amiralen Patrick Driscoll gav beröm åt de ökade antalet operationer som genomförts under ledning av Iraks regering de senaste två månaderna i syfte att utöka kontrollen över delar av landet som dominerats av beväpnade religiösa miliser. Det inkluderar tillslag i södern mot Basra och i norr mot Mosul och i Bagdads Sadr City.

Det går framåt i Irak. Om utvecklingen inte avbryts har Irak uppnått en situation där man sedan 2003 ersatt en tyrann med en demokratisk regering och samtidigt minskat våldet och dödandet som var synnerligen omfattande under Saddams regim.
Minskat våld, ökad frihet och demokratiprocess. Det är inget dåligt utfall för irakierna.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , )

Rulla till toppen