Är USA tryggare idag än före 2001?

I amerikanska presidentval är den vanligaste frågan från oppositionen: ”har du fått det bättre de senaste fyra/åtta åren?” Den frågan använder nu demokraterna mot republikanerna, vilket John Hinderaker skriver om i Are We Safer?

Barack Obama avslutar ofta sina valtal med att kommentera Irak och säga ”och det har inte gjort oss säkrare”. För vänstern är det en självklarhet att ingenting Bush-administrationen gjort har stärkt vår säkerhet, utan tvärtom riktas anklagelser om att diverse misstag bara bidragit till att antalet jihadister som vill attackera USA har ökat.
Men empiriskt står det bortom allt tvivel klart att något har gjort USA säkrare sedan 2001. Under Bush-administrationen har antalet attacker mot USA och amerikanska intressen utomlands minskat till så gott som ingenting.

Och bloggens förra kommentar visar att även vänstermagasinet The New Yorker i en ingående analys kommer fram till att luften verkar ha gått ur terrornätverket al-Qaida.
När Hinderaker listar terrorattackerna före och efter 11 september 2001, blir det tydligt att den förda politiken givit resultat. Vänstermediernas vanliga mantra om att bekämpandet av terrorism bara ger fler terrorister, saknar belägg.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen