Ett år för mord i Sverige – livstid i England

Efter Riccardo-domen kan ingen hävda att man inte förstår varför våldsbrotten ökar i Sverige. Att sparka ihjäl en person på gatan är helt enkelt okej. Det resulterar i några månaders ”vård”, sedan är du ute på gatorna igen och kan trakassera omgivningen.
Sverige är laglöst land. Inget snack.
Det är bara att jämföra med England. I ett liknande fall där en 15-åring och en 16-åring sparkat ihjäl jämnåriga fick de: livstids fängelse. Det rapporterar BBC i Boys sentenced over Goth murder. Och livstid i England betyder att de minst — minst! — måste avtjäna 18 respektive 16 år bakom galler.
Storbritannien är en civiliserad nation. Sverige är det inte! I Sverige härjar barbariet.
Jag deklarerar redan nu: om Alliansregeringen inte sätter in alla krafter på att ändra straffskalorna och får tillstånd en förändring före nästa val kommer jag inte att rösta på något av regeringspartierna.
Det här är den viktigaste trygghetsfrågan av alla. Det handlar om liv och död. De kriminella ska inte få ta över det här landet. Om dagens politiker inte begriper det, är de inte värda att röstas på. (Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen