Alliansen låter vänstern avgöra försvarspolitiken

Överbefälhavaren Håkan Syrén konstaterar idag på försvarsmaktens hemsida att försvaret inte kommer att kunna möta större militära operationer mot Sverige de kommande åren. Det är resultatet av de neddragningar som han tvingats föreslå för att klara regeringens ekonomiska ramar. Enligt ÖB är det allvarligt och en ”avsevärd operativ risktagning”.
I klartext: Sverige kan inte längre försvara sitt territorium.
Till radions ekoredaktion svarar Fredrik Reinfeldt på fråga, Statsministern om ÖB:s rapport:

Om ÖB inte klarar den här balansen är det fel på ÖB eller är det fel på regeringens anslag?
– Återigen, om det är en obalans mellan uppgiften och ekonomin är frågan till landets politiker och riksdagspartier vem som vill föreslå höjda försvarsanslag, undrar Fredrik Reinfeldt.
– I den genomgång jag har gjort av de alternativ som finns så föreslår socialdemokratin besparingar på sju miljarder de kommande åren, och vänsterpartiet på 15 miljarder. Det ska ses mot en anslagsnivå som påstås möjligen vara otillräcklig.

Så här kan Sveriges statsminister inte svara. Han låter oppositionens förslag avgöra regeringens politik! Om Fredrik Reinfeldt anser att socialdemokraterna är bättre lämpade att styra landet bör han omedelbart avgå. Vi som röstat för en borgerlig majoritet anser att denna majoirtet ska styra landet.
Det är obegripligt att Alliansen står så förlamade i försvarspolitiken. Jag begriper det inte. Försvaret är ingen lekstuga — det handlar om vår nations säkerhet. Ta ansvar — eller avgå! (Andra intressanta bloggar om , ,, , , )

Rulla till toppen