S-försök att sabotera regeringsarbetet

Johan Ingerö skriver om socialdemokratins försök att sabotera regeringsarbetet, Svensk filibustring:

Någon filibusterparagraf existerar inte i Sveriges riksdag. Men det betyder inte att man inte kan obstruera från minoritetspositionen. DN rapporterar att arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin drunknar i interpelationer till den grad att arbetet på departementet blir lidande. Bosse Ringholm – som inte utför något riksdagsarbete och därför kan lägga all sin energi på att sprida dynga – har interpelerat Fredrik Reinfeldt om varför denne inte svarar på interpelationer.
Frågan är nu inte varför socialdemokraterna beter sig så här. Frågan är varför de borgerliga inte gjorde likadant när de satt i opposition. I politik vinner som regel den största skitstöveln. Det är en av orsakerna till det långa socialdemokratiska maktinnehavet…

Jag tror inte s har något att vinna på det här, tvärtom. Folk är hjärtligt trötta på gnabb mellan politiker som inte har med politik att göra. (Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen