Bush: Obama är en ny Chamberlain

President Bush är i Israel och firar landets 60-årsjubileum. Under ett genialiskt tal, där presidenten talade om judarnas svåra historiska utmaningar, hade han formuleringar som fått Barack Obama att gå i taket, President Bush used ’false political attack’.
Bush konstaterade att eftergifter gentemot och samtal med Nazitysklands ledning resulterade i ett världskrig, och så drog han paralleller med dagens situation:

Somliga tycks anse att vi ska förhandla med terrorister och extremister, som om några fyndiga argument skulle övertyga dem om att de haft fel hela tiden.

Obama ser talet som ett personligt angrepp på honom. Och visst gör han rätt i att ta åt sig, även om Bush inte nämnde hans namn och höll talet inför en utländsk publik, för är det någon som låter som brittiske premiärminister Neville Chamberlain och hans naiva utrop ”frid i vår tid”, så är det väl just Barack Obama. (Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen