Alliansen gårdagens nyhet?

Östgöta Correspondenten avslöjar något jag inte hört förut — tjänstemän i de borgerliga partierna tror inte längre på Alliansen som arbetsmetod. I ledaren Fördjupa allianssamarbetet skriver tidningen:

Alliansen är gårdagens nyhet, hör man då och då borgerliga politiker och tjänstemän sucka. Antingen för att de upplever att samarbetet har börjat knaka i fogarna, eller för att de faktiskt tycker så.

Men om partierna inte längre tror på Alliansen, vad tror de på då? Splittring och socialdemokratisk hegemoni i regeringskansliet?
Det här är allvarligt. På mig låter det som att de borgerliga partierna börjar hamna i sammma läge som man var i under våren 1994, då man inte längre orkade regera ihop. Partierna lämnade walk over i valet den hösten.
Är det ett nytt 1994 vi kommer att uppleva 2010? Ska det än en gång visa sig att bara Thorbjörn Fälldin är den borgerlige statsman som haft kraften, viljan och förmågan att i två val i rad vinna över den socialdemokratiska valmaskinen?
Jag hoppas inte det. Men då måste partisekreterarna se till att skapa en annan stämning än den som Corren skildrar. (Andra intressanta bloggar om , , , , , , )

Rulla till toppen