ZZZZocialdemokraternas budget

Det är så att man somnar. ZZZZZzzzz. Ett mer tröttsamt budgetförslag än det socialdemokraterna lade fram igår är svårt att tänka sig. Göteborgs-Posten skriver i ledaren S-budget utan förnyelse:

Efter ett och ett halvt år i opposition håller sysselsättningsfrågan på att komma ikapp socialdemokraterna. Den av Göran Persson betecknade ”icke-frågan” i valet dominerar nu det alternativ till regeringens vårbudget som den ekonomiske talesmannen Thomas Östros presenterade i går. Så mycket till nytänkande är dock svårt att spåra i den socialdemokratiska skuggbudgeten. I huvudsak är det gammal Ams-politik

Andra tidningars uppfattning framgår av rubrikerna, Svenska Dagbladet frågar: Blir det Ohlys eller Östros skattehöjningar? Hallands Nyheter: Få besked från Thomas Östros. Och Sydsvenskan frågar:

Östros budskap till finansminister Anders Borg (m) tycks vara som i sången: ”Allting som ni gör kan jag göra bättre.” Och dyrare: socialdemokraterna tar 1,2 miljarder kronor av överskottet i statens budget . . . Den verkligt stora frågan är och förblir hur ett rödgrönt regeringsalternativ kan se ut.

Ja,socialdemokraterna står utan politik, utan alternativ, utan vilja och utan engagemang. Det enda man har, och det i överskott, är ilska och bitterhet över att ha förlorat regeringsmakten. Gissa om vi kommer att få höra detta tröttsamma tjat under första maj-demonstrationerna i morgon… (Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen