Ulf Kristersson ställer inte upp

Efter Kristina Axén Olins avgång som finansborgarråd har medierna spekulerat i att socialborgarrådet Ulf Kristersson kan komma att efterträda henne. Han svarar dock så här:

För att undvika onödiga spekulationer efter Kristinas avgång, vill jag tydligt deklarera att jag inte står till förfogande inför valet av nytt finansborgarråd. Detta har jag idag även meddelat valberedningens ordförande. Jag är djupt engagerad i jobbet som socialborgarråd och vill fortsätta arbeta med våra uppgifter: att halvera hemlösheten, att förbättra framtidsmöjligheterna för utsatta fosterbarn och att bygga Sveriges bästa socialtjänst. För att nu bara nämna några saker som också Kristina brinner för.

Ja, Stockholmsmoderaterna är kända för att hålla på formalia i valsammanhang. (När förre partiledaren Ulf Adelsohn trodde han kunde glida in på en räkmacka åkte han ut.) Ulf Kristersson sitter inte i stadsfullmäktige, utan handplockades av Axén Olin till borgarrådsposten. Så även om Ulf varit riksdagsman för moderaterna i Stockholm, har han den här mandatperioden ingen egen maktbas.
Det blir svårt för moderaterna att samtidigt ersätta två så inarbetade stockholmspolitiker som Axén Olin och stadsbyggnadsborgarrådet Mikael Söderlund som nyligen deklarerade att han lämnar partipolitiken. (Andra intressanta bloggar om , , )

Rulla till toppen