Thatcher hade vunnit val också idag

Daily Telegraph har (samtidigt som man startat en DVD-serie om 8 skivor om Thatchers liv som delas ut med tidningen) publicerat en mätning där man frågat britterna vem man anser är landets bästa premiärminister efter andra världskriget. Margaret Thatcher vinner överlägset, med tre gånger så många röster som Tony Blair och Harold Wilson.
På frågan vem man helst skulle vilja se som premiärminister vinner Thatcher med 27 procent av rösterna, före Tony Blair som får 20 procent, vänsterpolitikern Tony Benn 13 procent, konservativa partiledaren David Cameron 8 procent, konservative politikern Kenneth Clark 6 procent och sittande premiärminister Gordon Brown får 5 procent av rösterna.
Se mer: Margaret Thatcher ’would win election today’ och Why Britain still needs more Thatcherism. (Andra intressanta bloggar om , )

Rulla till toppen