Sjukvården får ökad mångfald

Det är inte bara i Stockholm och västkustregionen som sjukvården utvecklas till mer av vårdval. Östgöta Correspondenten beskriver i ledaren Nystart för lasarettet i Motala om hur Östergötland utvecklas:

Landstingsmajoriteten – de fyra borgerliga partierna och Vrinnevilistan – är i full färd med att infria vallöftet om ökad mångfald i den östgötska sjukvården.
Stora delar av specialistvården inom ortopedi, kirurgi och kvinnosjukvård vid lasarettet i Motala, LiM, läggs nu ut på entreprenad. Sammanlagt ska en fjärdedel av LiM:s verksamheter privatiseras vid årsskiftet. Det gör upphandlingen till den största i landstingets historia och till en av de största i Sverige.

Jag besökte och skrev om BB på Motala lasarett för några år sedan, då kliniken vunnit utmärkelsen ”Svensk kvalitet” i konkurrens också med privata företag. Man var tidig att sätta kunderna, de blivande mammorna, i fokus för hela verksamheten.
Förnyelsen som nu sker ger fler möjligheter att utveckla verksamheten till patienternas bästa och samtidigt utföra vården mer effektivt. Då får alla ut mer – patienter, personal och skattebetalare. (Andra intressanta bloggar om , , , )

Rulla till toppen