Tungviktare i ringen: Rove mot Raines

Två riktiga tungviktare i amerikansk partipolitik, valstrategen Karl Rove och New York Times sparkade chefredaktör Howell Raines (mer här) möttes häromdagen i en panel om presidentvalet, rapporterar National Examiner i Rove and Raines go a round or two. De vara inte nådiga om Hillary Clintons kampanj:

”Hon har drivit en fruktansvärd kampanj”, sa Rove. ”Den är häpnadsväckande dålig. Obama har strategiskt drivit en bättre kampanj än vad hon gjort taktiskt”.
På denna punkt var de båda eniga. Men där slutade samstämmigheten. Rove kallade Obamas tal om rasfrågan häromveckan ”en mycket cynisk manöver” och anklagade Obama för att ”offra” sin egen mormor. (I talet sa Obama att hans vita mormor ”erkänt sin rädsla för svarta män som hon passerade på gatan, och som hon mer än vid ett tillfälle yttrat rasistiska stereotyper om”.)
Rove sa att Obama var så undanglidande i talet att han i praktiken förklarade att alla amerikaner moraliskt är liktydiga med prästen som säger ”Fan ta Amerika”. Men samtidigt sa Rove att talet levererades briljant och att många föll för det. Rove menar att Obama skulle sagt att pastor Wright ”stod mig nära” men att hans uttalanden var ”oförsvarbara”.
Raines höll inte med. ”Det där är bara den republikanska kampanjen i koncentrat”. Reines begränsade inte sin kritik till Rove eller Hillary. Hennes make Bill Clinton fick sina fiskar varma när Raines talade om hur amerikanska folket är ”utmattat på Clinton” (Clinton fatigue) och att Bill är Hillarys ”störta belastning”. Bill kostar henne röster, sa Raines.

Rakt på sak. (Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen