Sahlin saknar trovärdighet i företagarförenkling

Socialdemokraterna presenterade igår en jobb-rapport som är något sorts svar på den vårbudget som Alliansregeringen lägger fram idag. Rapporten innehåller 123 förslag, heter det. Men vilken trovärdighet har socialdemokraterna när de nu i opposition lägger fram de förslag man i regeringsställning lovade, men aldrig genomförde? I ledaren Sahlin vill förenkla – igen! summerar Göteborgs-Posten:

Socialdemokraternas jobbrapport bågnar av drömmar och visioner. Men det mesta är luftigt och handlingskraften imponerar inte . . . Exempelvis vill författarna minska krånglet för företagare. Jajamensan. Nu igen! När Mona Sahlin var minister med särskilt uppdrag att minska krånglet ville hon ideligen, men åstadkom föga eller ingenting.

Nej. Socialdemokraterna är i en återvändsgränd. Här har de förbrukat allt förtroende. Ingen tror på det de säger sig vilja. Oppositionen måste hitta andra profilfrågor, där omvärlden kan tänkas tro att de menar det de lovar. Höjda skatter, mer bidrag är ett område där socialdemokratin har stor trovärdighet. Kanska ska de hålla sig till det..? (Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen