Miljöpartiets Kina-hyckleri

Det här med internationella politiska relationer är ingen lätt sak. Statsminister Fredrik Reinfeldt tycks klara balansgången under sitt Kinabesök, medan oppositonen ramlat dit på ett gruvligt vis. PJ Anders Linder påpekar, i ledaren Det blir väl mysbyxorna de får KU-anmäla:

Sverige är inte heller riktigt så litet som man kan tro. Tack vare medlemskapet och det kommande ordförandeskapet i EU väger Fredrik Reinfeldts ord mycket tyngre i Peking. Det är bra ironiskt att han har uppmanats att stanna hemma just av det EU-fientliga miljöpartiet, vars företrädare i nästa andetag glatt hyllar det FN där Kina har vetorätt.

Ja, miljöpartiet kryper för Kina genom att hylla FN. Där underordnar man villigt och gärna diktaturernas diktat. (Andra intressanta bloggar om , , , , , , , )

Rulla till toppen