Sluta flumma om försvaret!

Vem hade trott att en borgerlig regering i rasande takt skulle avrusta Sverige till den grad att vi inte längre kan försvara vår nationella integritet?
Inte jag. Moderaternas försvarspolitik har havererat. Partiet var emot 2004 års försvarsbeslut som innehöll vissa besparingar, men nu genomför en moderat finansminister och en moderat försvarsminister avrustning i en takt som vänsterpartiet inte kunnat drömma om.
Samtidigt hycklar regeringen om att Sverige ska delta i internationella insatser. Desa kommer snart att ta slut. Vi kommer inte att kunna delta insatser för att skydda utsatt människors liv utomlands, när vi inte har någon försvarsorganisation på hemmaplan som kan utbilda soldater och befäl för framtiden.
Vilken sorts hippieskjuka har Alliansen fått? Och varför? Ingen tycks kunna förklara vad man håller på med. Man agerar som en påtänd haschpundare när man påstår att vi ska ha ett försvar samtidigt som allt läggs ner.
Tidningsledarna i dag kan man inte annat än instämma i. Sydsvenskan skriver i Svårt att försvara:

”Jag är här för att leverera en politisk förnyelse och är i full färd med det”, förklarade [Försvarsminister Sten Tolgfors] häromdagen. Det är en förnyelse som kan leda till panikartade snarare än genomtänka förslag. Att framhärda med en sådan politik är lika svårförsvarbart som Sverige riskerar att bli.

Svenska Dagbladet i Så här skulle inte rikets försvar skötas:

Politiken löper amok och ÖB ska återigen panikbromsa. Läget är allvarligt. Försvaret måste lyftas till partiledarnivå. Inte minst är det viktigt att vi utvecklar försvarets nationella uppgifter – och inte gör det ännu mer anorektiskt.

Dagens Nyheter i Dyr tvångsförvaltning:

Försvarsminister Sten Tolgfors har skickat en demoraliserande signal till alla de svenska soldater som tar risker för att säkra freden och friheten runt om i världen.

Alliansen måste tala om vad man vill – och varför. Den här galenskapen kan inte få fortsätta. (Andra intressanta bloggar om , ,, , , , )

Rulla till toppen