Obamas pastor höjer profilen

Till Barack Obamas skräck följer inte pastor Wright Obamakampanjens råd om att hålla låg profil, sedan pastorns predikningar avslöjats som fördomsfulla och konspiratoriska.
Jeremiah Wright har tackat ja till att intervjuas i publicservice TV-kanalen PBS i morgon och han ska hålla tal inför hela journalistkåren på måndag, vid National Press Club i Washington. Det rapporterar Chicago Sun-Times i Wright offering fresh fodder to Obama critics.
Risken att Wright ytterligare eldar på rasmotsättningarna mellan svarta och vita är uppenbar. Ett budskap som går helt på tvärs emot den image som Barack Obama vann sina första primärval på i januari och som gav honom hans popularitet.
Att påminna väljarna om Wright och hans budskap är det Obama minst av allt behöver. För Obamas skull borde Wright ”ta en lång semester”, säger till och med programledarprofilen Bill O’Reilly. (Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen