Demokraterna förtränger omvärlden

New York Times gav i vintras sitt stöd till Hillary Clinton som demokratisk presidentkandidat. I går ändrade ledarsidan sig. Nu stöder man Barack Obama. Den globala vänsterns mediala högborg är lättfotad.
Skälet? Hillary Clinton har nämnt Usama bin Ladin i sin annonskampanj! Det är förfärligt och oshysst att påminna väljarna om att terrorister finns! Eller som Froma Harrop skriver i Osama Crashes the Democratic Party:

Vad är det som är så chockerande, fruktansvärt och orättvist med att visa Usama bin Ladins fula tryne i en politisk annons? Hillary Clintons TV-reklam var den första demokratiska som gjorde bildmässiga referenser till al-Qaida-terroristen. Det var på tiden . . .
En Obama-talesman fördömde reklamen som ”rädslans politik”. Om Obamas supportrar påstår att deras kandidat bättre kan hantera utmaningar än Clinton, är det okej. Men av någon obegriplig anledning vill man tiga ihjäl Usama bin Ladin i demokratiska partiets konversationer . . .
I en korkad ledarartikel, ”Den låga vägen till seger”, skriver New York Times att Clinton viftat med ”den blodiga skjortan från 11 september”. Åh, är referenser till den händelse som utplånade Word Trade Center irrationell demagogi? . . . En fortsatt oro för terrorism kan förklara en remarkabel opinionsmätning som visar att det är jämt mellan Obama och McCain i Massachusets. Denna mycket vänsterinriktade delstat! Clinton leder över McCain i samma mätning med 55 procent mot 42.

Ja, utrikespolitiken kommer att spela roll i höstens val. Och då inte till fördel för dem som ansvarslöst förespråkar tillbakadragande av trupper. Folk vill känna trygghet. Man vill ha en president som kan försvara Amerika. Obama är knappast rätt svar på den önskan. (Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen