Nu tar Obama avstånd från Wright

Barack Obama känner sig uppenbart förrådd av sin gamle pastor Jeremiah Wright, och tar nu — först nu — avstånd från honom. Washington Post rapporterar i Obama Strikes Back, Denouncing Wright:

Senator Obama riktade stark kritik mot pastor Wright på tisdagen och sa att Wrights uttalande om USA de senaste dagarna har varit ”destruktiva” och ”häpnadsväckande”. Med de hårdaste orden hittills om Wrights framträdande, vilka han sa gjort honom arg och ledsen, anklagade Obama Wright för att exploatera rasskillnader samtidigt som senatorn försöker samla nationen.

Äntligen! För första gången talar Obama klartext om de fruktansvärda och hatfyllda budskap som Wright levererat. Problemet är att han inte gjort det tidigare. Nu får Obama lida ett varv till genom att sammankopplas med Wright och dennes nattsvarta rasism. Och flera kommentatorer undrar varför Obama blev så upprörd av det Wrigt sa på måndagen, eftersom det är ju exakt det budskap han framfört under årtionden. Varför blev Obama upprörd först efter måndagens framträdande?
Vissa menar att det var att Wright nedlåtande kommentar om Obama som var utlösande för Obamas avståndstagande. Wrigth sa att Obama talar som en politiker, underförstått: han ljuger och säger det folk vill höra.
Ja, jösses. Det är som Andreas Henriksson skriver, Med sådana vänner behöver man inga fiender. (Andra intressanta bloggar om , , , )

Rulla till toppen