McCain kampanjar för frihandel bland stålarbetare

Medan demokraterna strider om vem de ska utse till presidentkandidat reser republikanernas kandidat John McCain runt i landet och träffar väljare. Han fjäskar dock inte med dem, utan säger tuffa sanningar som de kanske inte vill höra. Det rapporterar Town Hall i McCain: Free trade can help resurrect hard-hit steel towns:

John McCain framförde riskfyllda argument i en hårt drabbad stålstad i Ohio under tisdagen, när han till invånarna sa att frihandel kan bidra till att lösa deras problem. Det är ett tufft budskap till ett samhälle som sett företag och arbetsplatser flytta utomlands och billig import ta över marknaden. Men McCain insisterade att frihandel är lösningen och inte problemet.
”Det största problemet är inte frihandel, utan vår förmåga att anpassa oss till en ny världsekonomi”, sa han under ett valmöte vid Youngstown State University.
”Jag anser att vi måste förstå, med frihandel eller utan, att vi är i en informations- och teknologisk revolution. Så vi vill att folk ska bli en del av revolutionen, och vi måste bli en del av den nya ekonomin, hellre än att försöka hålla fast vid en gammal ekonomi”, sa han.
McCain, som befinner sig på en vecklång turné till ”bortglömda” platser där folk kämpar med fattigdom och arbetslöshet, gjorde ett stopp vid en nedlagd stålindustri i Youngstown med utslagna fönsterrutor . . . ”Protektionism och isolationism har aldrig fungerat i Amerikas historia”, sa han.

Detta klarsynta budskap ska ställas mot Obama/Clinton som skrämmer väljarna med omvärlden och föreslår populistiska åtgärder för att hindra den utländska konkurrensen. (Andra intressanta bloggar om , , , , , , )

Rulla till toppen