Clinton är inte slagen

Småstadsamerika gav ännu en seger till Hillary Clinton i Pennsylvania. Hon vann så övertygande bland demokratiska väljare. Detta trots att Barack Obama satsade nära tre gånger så mycket pengar på TV-reklam och annan marknadsföring än Clinton. Hon fick 1.248.699 röster och 54,7 procent medan Obama fick 1,034,383 och 45,3 procent (källa).
Och denna delstat kommer att vara en av de viktigaste i höstens presidentval. Här väger det jämt mellan republikaner och demokrater, och den som ska vinna Vita huset behöver vinna Pennsylvania.  
Om man räknar alla delstater har faktiskt Hillary Clinton vunnit flest röster: 15.076.842 röster i primärvalet hittills, mot Obamas 14.954.773. Det betyder att Clinton leder med 122.069 röster. Då är dock hennes röster i Florida och Michigan medräknade, även om de diskades av partiet för att de tidigarelagt primärvalen.
När det gäller delegater leder fortfarande Barack Obama med drygt 100. Ska hon vinna måste partiledningens superdelegater ge henne segern.
Hillary Clinton kommer nu att kämpa vidare. Obama leder och har störst chans att bli partiets nominerade kandidat, och möta republikanernas John McCain i höst. Men räkna ut Clinton bör man nog inte göra, inte än.  (Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen