Marita Ulvskog träffar småföretagare

Socialdemokratin behöver bredda sitt väljarunderlag. Partisekreteraren Marita Ulvskog besöker därför små och medelstora företag för att förstå deras situation. Vid ett av hennes företagarbesök i Norrköping, hos Percy Österström vid Österströms rederi AB, var Widar Andersson med och han rapporterar i Folkbladet, Marita mötte Percy:

Socialdemokraterna har alltid haft lätt för umgänget med stora företag. Under flera decennier har s-partiet varit synonymt med staten. I nära samarbete med de stora svenska företagen har staten/socialdemokratin infört regler och lagar som underlättat för de stora elefanterna att växa, anställa och hantera vinster på ett smart sätt.
Men relationerna mellan s och de mindre företagen har varit mer ansträngda. Driftiga och självägande familjeföretagare och entreprenörer som Percy Österström står för en helt annan genre av företagsamhet än den som representeras av tjänstemannastyrda storbolag. Marita Ulvskog vill nu lyssna in vad för slags politik som krävs för att knyta mer förtroliga band med entreprenörer och småföretagare.

Det här är ett tydligt besked till Alliansregeringen och särskilt Maud Olofsson: socialdemokraterna tänker ta upp kampen om företagarna inför nästa val. Näringsdepartementet måste jobba hårdare, och tydligare än hittills visa att man når resultat i att förbättra villkoren för småföretagen genom minskade regler och byråkrati, liksom minskade pålagor i form av arbetsgivaravgifter. (Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , )

Rulla till toppen