LOs s-samröre kostar medlemmar i hundratusental

På bara tre månader har LO-facken förlorat ytterligare 22 000 medlemmar. Flykten från LO fortsätter alltså i ett rasande tempo. Det är knappast att överdriva när Sundsvalls Tidning i ledaren Flykten från LO fortsätter, slår fast:

Det som kallas “facklig och politisk samverkan” är inte gratis.

När ska LO lämna 1800-talet och bli en modern och fristående fackförening som företräder ALLA sina medlemmar och inte bara de som röstar på socialdemokraterna?
Enligt SVT:s vallokalundersökning 2006 var det bara 54 procent av LO-medlemmarna som röstade på s, ändå är deras fackorganisation extremt hårt knuten till detta parti. Det betyder att 46 procent av medlemmarna inte känner sig hemma och kan komma att lämna. Är platsen för LO-bossen i socialdemokratiska verkställande utskottet verkligen värt det priset? (Andra intressanta bloggar om , )

Rulla till toppen