Karl Rove om livet efter politiken

Det senaste decenniets bäste valstrateg, Karl Rove, intervjuas i livsstilstidskriften för män, GQ, om livet efter hetluften som George W Bush närmste rådgivare, och den som Bush själv beskriver som arkitekten bakom hans valsegrar. Det är en rätt öppenhjärtig intervju, Karl Rove Likes What He Sees.
Rove menar att förklaringen till att Bill Clinton tycks tappat greppet beror på att det är svårare att hålla distansen när kampanjen handlar om någon närstående, som sin livspartner, än när det handlar om en själv.
Rove lärde känna Obama redan innan hans stjärna börjat stiga, och beskriver den karaktärsbrist han uppfattar att Obama har. Om Hillary Clinton har Rove inget negativt att säga, och de positiva omdömen han uppenbarligen har vill han inte tala om så här inför ett förestående val.
Han berättar om sina föreläsningar på universitet där studenter ofta har mycket att säga, om bokskrivande och rollen som politisk expert i TV.  (Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen