Hög skatt ger inte välfärd

Nya Wermlands-Tidningen går till befogat angrepp på Alliansens företrädare i organisationen Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), som inte stoppat den famösa opinionsmätningen som ställer god vård och högkvalitativ skola mot sänkta skatter. I ledaren Hög skatt ger inte välfärd skriver man:

Under avdelningen ”som man frågar får man svar” rapporterades i går från en undersökning som visade att svenskarna hellre ser en bättre kvalitet i vården, skolan och omsorgen än sänkt skatt. Med frågan ställd på det sättet hade det varit konstigt om man hade fått ett annat resultat.

Det märkliga är att undersökningen beställts av Alliansens politiker.

Att det numera borgerligt styrda SKL beställt en sådan här riggad undersökning är synnerligen anmärkningsvärt. Är det ett tecken på att den borgerliga alliansen går vänsterut eller har bara [partipolitikerna] inte riktigt koll på vad den egna organisationen gör?
I alla händelser är det upprörande hur man nu slagit undan benen för de borgerliga kommun- och landstingspolitiker som dagligen kämpar mot höga skatter och för ökade alternativ inom vård-, skol- och omsorgssektorn. Det kan knappast vara de borgerliga partiernas i SKL uppgift att låta allt vara som det alltid har varit och likt vänsteroppositionen ständigt gapa efter höga skatter!

Ja, det är förvånande hur lite de borgerliga begriper sig på det politiska spelet. Gång på gång låter man sig utsättas för vänsterns manipulationer. Det skapar frågor om kompetensen hos borgerliga politiker. Väljer partierna de mest begåvade, eller utser man de socialt insmilande tomhylsorna? Ska Alliansen vinna val krävs kompetens och intellektuell skärpa. Inför nomineringarna till valet 2010 borde man anta en strategi där man ser till individuell kompetens och inte till fjäsk med partiledningen. (Andra intressanta bloggar om , , , )

Rulla till toppen