Hänsynslös vårdpolitik

Den som vill veta hur det kommer sig att svensk sjukvård hamnar långt ner på listan över god vård, inte avseende medicinsk kvalitet men väl tillgänglighet och service, kan läsa ledaren Hänsynslös vårdpolitik i Göteborgs-Posten.
Artikeln ger en snabbkurs i politisk klåfingrighet som gör att ingenting fungerar och allt hänger i luften i Västra Götalandsregionen. Nu kan dock struktur äntligen komma på plats genom vårdval-system också i väst. Då skulle man få spelregler som gäller längre än till nästa styrelsemöte med partipolitikerna. G-P summerar:

Slumpen, dålig hushållning och politisk klåfingrighet har förvärrat sjuka göteborgares elände. Fritt vårdval och fri etableringsrätt skulle kunna skapa lugn.

Det blir intressant att se hur socialdemokraterna kommer att sabotera införandet av vårdval i väst. För inte kan väl Mona Sahlin vara för patienters och medborgares valfrihet i Göteborgsregionen, samtidigt som man utsett Vårdval Stockholm till huvudfiende i öst? (Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen