Fotboll, Thatcher och konsumentmakt

Frilansjournalisten Andreas Henriksson har skrivit om fotbollen i Expressen idag, och förespråkar där Thatchers åtgärder för att komma tillrätta med läktarvåldet: En klick huliganer har kidnappat fotbollen:

Vad gäller England vill jag påpeka att det inte var Thatcher som förstörde den engelska supporterkulturen. Det var huliganerna och supportrarna själva som gjorde det. I dag har England världens troligtvis bästa liga. Jag tror inte att de hundratusentals supportrar som på läktarplats varje vecka lugnt och tryggt ser lagen spela världens bästa klubbfotboll tycker att Thatchers läktarpolitik är något stort problem. Låt oss lära av Thatcher …

Han har vidareutvecklat resonemanget i bloggen: Underskatta aldrig konsumentmakten. Henriksson vill med konsumentmakt tvinga klubbar och sponsorer att aktivare bekämpa huliganismen.
Ja, och samtidigt måste lagstiftningen hänga med. De brittiska våldet stävjades effektivt med nya regler. De bör naturligtvis införas hos oss också. (Andra intressanta bloggar om , , )

Rulla till toppen