Feminismen är reaktionär

Den som vill ta del av en märklig, men underhållande vänsteranalys, kan jag som helgläsning tipsa om essän Feminismen är reaktionär av Armas Lappalainen i Dagens story. Där skrivs:

Det är denna feministiska rörelse som är den nya postmoderna epokens mäktiga reaktionära kraft. Den utger sig för att företräda den kvinnoemancipation som liberalerna sedan 1700-talet utvecklat, men i själva verket utgör den spjutspetsen i den patriarkaliska militärstatsreaktion som är vänd mot den liberala renässansen, den som vi kallar modernismen. Den spränger den liberala ordningen med sin häxjakt på män . . .

Lappalainen menar att feminismen förstörde flowerpowerrörelsen som proklamerade “Make love not war”, inte minst mellan män och kvinnor. Genom att ställa kvinnor mot män splittrades vänstern och därmed möjligheterna att nå en verklig frigörelse.
Udda? Mycket. Men som sagt ett underhållande perspektiv. (Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen