Bäst på TV: Magnus Uggla

Det finns ingenting på svensk TV just nu som är bättre än Magnus Ugglas ”road movie” Var fan är mitt band?
Han bryter så totalt med hur en artist ska vara, med allt vad som sägs vara ”inne”.
Och nivån på hans humor kommer de flesta komiker inte i närheten av. De så kallade humorprogram som går på TV är så överdrivet förställda, skämten formade i töntiga sociala konstruktioner och komikerna är så självgoda att de blir patetiska snarare än roliga.
Men Uggla kör sin stil. Som i senaste programmet då han hängde upp sig på att man i Värmland kallade saker, som en tablettask eller en sko ”han”. Det slutade med att Uggla frågade en liten flicka som just fått en autograf: Är den [autografen] en ”han” eller ”hon”?
Uggla är personlig, hans iakttagelser bygger på det han upplever i verkligheten. Det blir avslappnat istället för ansträngt. Så som humor ska vara! (Andra intressanta bloggar om , , , , , , )

Rulla till toppen