Den del av folkpartiet jag inte kan med

Varför vill de kalla sig borgerliga? Varför byter de inte till vänsterpartiet? Den frågan har jag många gånger ställt mig genom åren om ett antal centerpartister och folkpartister. De beter sig, låter som och verkar för socialistiska eller rent dåraktiga förslag.
Naturligtvis tänker jag i första hand på centerledaren Olof Johansson och folkpartiledaren Bengt Westerberg. De ville inget hellre än att regera med socialdemokraterna. Att suckta efter ministerposter är inget fel i sig, men att sälja ut hela sin politik för att få regera med motståndaren är mindre begripligt.
En som ständigt ger vänsterpartistiska signaler är LUF-ordföranden Frida Metso. Hon upphör aldrig att kräva statliga lösningar på allt (se mer här). Och idag går hon till attack på hela idrottsrörelsen i Göteborgs-Posten: Bojkotta idrottsrörelsen. Hon är rasande över att vissa kallar protester mot Kinas brister på mänskliga rättigheter för “politiska jippon”, men hela hennes artikel ger dem ju rätt!
Frida Metso undergräver kampen för mänskliga rättigheter genom att aggressivt attakera OS-medaljörer som Stefan Holm och idrottsrörelsen som sådan. Hon gör frågan om mänskliga rättigheter till en fars.
Hennes utfall har ingenting med borgerliga värderingar att göra, utan har mer släktskap med despotism och  vanvettiga maktuttryck som saknar varje respekt för traditioner och människors rätt att själva bestämma när och var de uttrycka sina politiska åsikter. Yttrandefrihetens innesbörd är inte att man ska yttra det man blir beordrad. Men Frida Metso anser sig ha moralisk rätt att beordra Stefan Holm om vad han ska tycka och göra. Och när han inte lyder dryper förakt från hennes läppar.
Vilken förbannad liten översittare!
Jag är för att Kina sätts under hård press, nu när IOK gjorde misstaget att ge Olympiska spelen till en diktatur. Men det måste ske på sätt som var och en kan ta ansvar för. Det är ingen tävling i politisk korrekthet, där det handlar om att försöka framställa sig själv som god på andras bekostnad. Och Metso förstör saken genom att rikta fokus bort från Kinas förtryck till henne själv och de svenskar hon förbannar. (Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen