Ska Michael Moore ge segern åt Clinton?

Hillary Clinton måste vinna med tvåsiffriga tal för att finnas kvar i leken. I kväll går Pennsylvania till primärval och det är dags för demokraternas kandidater att spurta. Enligt Clintons kampanj leder hon med 11 procentenheter över Barack Obama, rapporterar Drudge Report i Clinton internals show 11-point lead.
Hon hoppas att Obamas nedlåtande attityd till småstads- och landsbygdsbor ska ge henne extra kraft.
Och när filmaren Michael Moore nu ger sitt stöd till Barack Obama är det ett ytterligare bevis på Obamas elitism. När jag i Smedjan 2003 recenserade filmen ”Bowling for Columbine” skrev jag:  

Den som på bio ser hans senaste dokumentärfilm kan hånskratta åt ”the white trash” – outbildade amerikanska arbetare och landsbygdsbor – som, när Moore talar med dem, framställs som sååå korkade att varje fördom bekräftas. Det är inget annat än billig social lyteskomik

Det är just dessa människor som utgör en stor andel av väljarna i Pennsylvania. (Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen