Clinton vann nattens debatt, eller?

NBC summerar nattens debatt mellan Hillary Clinton och Barack Obama, Final Debate Thoughts:

Det här var ingen bra debatt för Obama, punkt slut. Men det var ingen lysande debatt för Clinton heller . . . Det handlar inte så mycket om vem som vinner debatten knappt, utan om vilken kandidat som får stryk i kommentarerna efter debatten. Och Obama kommer att få stryk eftersom han var ansatt i debatten . . . De första 40 minuterna handlade frågorna mest om Obamas skandaler och det ledde till ett nästan katastrofalt framträdande av Obama under denna del av debatten. Han var svag i flera av sina svar på dessa negativa frågor.

New York Times skriver i Clinton Uses Sharp Attacks in Tense Debate:

Senator Barack Obama fann sig ständigt på defensiven när han och senator Hillary Rodham Clinton möttes på onsdagskvällen i en intensiv debatt som gjorde honom undvikande när frågor och kritik framfördes om värderingar, patriotism och samröre med radikaler från 1960-talet.

Och det tidningen kallar “radikaler” är vänsterterrorister som dömdes till långa fängelsestraff för bombdåd. Inga utomstående dog i tiotalet attentat, men väl tre terrorister dödades när de förberedde ett bombdåd (Se Washington Post, Fox News och Politico). Det potentiellt politiskt skadliga för Obama är att de han träffat inte ångrar sina bombdåd. I en tid då världen måste räkna med islamistiska terrordåd, ger Obama något otydliga signaler när han visar sympatier för terrorister, även om dessa framstår som naiva dårar i jämförelse med vår tids “radikaler”.
Men samtidigt kan man ifrågasätta om Clinton vann debatten över Obama. Särskilt om man ser till utslaget bland de över 64.000 personer som röstat på Drudge report. Där anser 62 procent att Obama vann debatten.
Trots alla självförvållade skandaler ser inte stödet för Barack Obama ut att ha förändrats på det dramatiska sätt man kunnat förvänta. Men nog tär han på sitt förtroendekapital. Det kan vara så att han har tillräckligt mycket förtroende kvar att vinna över Clinton, men att nya grodor från honom under hösten innebär att han förlorar mot John McCain. (Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen