SSU har havererat mer än organisatoriskt

Förr var SSU det största partipolitiska ungdomsförbundet med välsmord organisation, idag är man en spillra med så få medlemmar att de räknas i hundratal. SSU-ordförande var förr ett säkert karriärsteg mot ministerpost. På senare år har det varit ett katapultuppdrag mot personlig katastrof: Ardalan Shekarabi avslöjades med att ha fuskat med medlemstalen för att få statsbidrag, polisanmäldes och tvingades avgå. Han efterträddes avAnna Sjödin som av Stockholms tingsrätt dömdes till 120 dagsböter för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och egenmäktigt förfarande.
Att SSU inte bara havererat organisatoriskt utan också politiskt visas av deras vanvettiga hatkampanj mot riksdagsman Fredrick Federley (c). Han försvarar sig väl i Expressen: Smaklös demonisering av mig och av Israel.
Några bloggröster: Hatretoriken, socialdemokraternas nya vapen? av Johan Pettersson, Nya övertramp på s-info av Peace Love and Capitalism, Att trampa i klaveret av Magnus Persson, Vilka jobbar för SSU? av Annie Johansson, SSU: Fredrick Federley är numera ”typ” nazist av David Bernvi.
Och i Vad pågår inom S? skriver Jonas Rask att det inte är första gången SSU kallar borgerliga debattörer för nazister: ”Själv har jag varit med om samma sak, då Sergio från SSU vid flera debatter under Sveriges Radio skolturné blev ombedd att tona ner sig från debatt ledaren från SR-Gävleborg och sluta kalla de borgerliga för nazister”.
Om inte Mona Sahlin städar upp i SSU kommer socialdemokratin inte att framstå som ett regeringsdugligt parti i nästa valrörelse. Så här lågt får inte ett riksdagsparti sjunka. (Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen