Clinton nära slutet, igen

En ny opinionsmätning från delstaten Pennsylvania kommer som en chock för Clinton-familjen. Pennsylvania är den sista stora delstaten där Hillary Clinton kan komma igen, och där hon haft en klar ledning över Barack Obama inför valdagen 22 april. Enligt Public Policy Polling har Obama tagit en knapp ledning där: Obama takes the lead in Pennsylvania.
Clinton behöver inte bara vinna där, hon måste vinna stort, för att ha en chans. Hennes plan går ut på att vinna så många väljare där, att hon totalt når fler röster från demokratiska väljare i primärvalet än Obama. Då kan hon hävda att hon ska utses till presidentkandidat, trots att Obama har fler folkvalda delegater (men inte majoritet). Blir det någorlunda jämt i Pennsylvania kommer hon inte att klara det. Och då är hon körd.
Hur illa ute Clintonkampanjen är framgår av att maken, förre presidenten Bill Clinton fått ännu ett raseriutbrott på demokratiska partivänner som inte stöder Hillary, det rapporterar San Francisco Chronicle i Bill Clinton’s tirade stunned some delegates.
Så det ser ut som att den 22 april kan bli dagen då paret Clinton råkar ut för sin första förlust i politiken sedan tidigt 1980-tal. Hillary Clinton har ï så fall blivit utslagen av en ung, oerfaren och för några år sedan helt okänd man. Snacka om att amerikansk politik är händelserik… (Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen