Moraltanten Barbro Hedvall

I DN-kolumnen Mansgrisen lever visar Barbro Hedvall inga gränser för sitt förakt mot Finlands utrikesminister därför att han flirtat med en dansös. Jag undrar om DN någon gång uttryckt sådant förakt ens mot terrorister som besinningslös mördar civila.
Jag tycker naturligtvis det var korkat av ministern att utsätta sig för risken att meddelandena kommer ut, men även en politiker måste väl få ha ett privatliv. Och det är som Alex Voronov skriver i Eskilstuna-Kuriren, Finländsk moralism:

Kanerva, 60, har skickat omkring 200 sms-meddelanden med sexuella anspelningar till en 29-årig erotisk dansös. Hon tog inte illa upp och tycks ha varit med på flörten. Ändå valde hon att lämna ut meddelandena till tidskriften Hymy i utbyte mot betalning, bara för att snart ångra sig, lämna tillbaka pengarna och försöka förgäves via domstol stoppa publiceringen . . .
Var är skandalen? Kanerva har inte trakasserat kvinnan, det hela var ömsesidigt. Och även om det i sammanhanget borde ha noll betydelse var inte det sexuella särskilt grovt.

Vad har Barbro Hedvall med att två vuxna människor som båda är med på det, utbyter snuskigheter i sms? Det finns klara totalitära tendenser i Barbro Hedvalls anspråk på att lägga sig i människors privatliv. Hennes intresse i saken är grotesk, och hon är som hämtad ur en dålig Åsa-Nisse-film. Jag tycker Hedvalls mentalitet är värre än ministerns. Han hade i alla fall ingen avsikt att sprida sina tankar för världen… (Andra intressanta bloggar om , )

Rulla till toppen