Berlusconi visade ödmjukhet trots storsegern

The Economist skriver att det italienska parlamentsvalet resulterat i en remarkabel comeback för Silvio Berlusconi, Italy swings to the right. Han har vunnit så stort att en regeringsduglig majoritet skapats, något som är ovanligt i Italien.

Berlusconi intog omedelbart en sober och samarbetsinriktad ton vilket ger visst hopp om att hans nästa regeringsperiod kommer att bli mindre turbulent och mer ansvarstagande än den förra. Samtidigt varnade han för att “svåra år” väntar den nya regeringen.
I ett direktsänt telefonväkteri sa ledaren för den italienska högern att han gärna talar med oppositionen om åtgärder som förbättrar läget för Italien och utttyckte uppskattning för de lyckönskningar han fått av hans motståndare i valrörelsen, vänsterledaren Veltroni.

Ja, det vore utmärkt om Berlusconi slutade med sitt larviga teaterspel och använde den kompetens han uppenbarligen har som företagsledare för att skapa reda i det kaotiska Italien. (Andra intressanta bloggar om , , )

Rulla till toppen