Obama övervinner sina grodor?

Opinionsmätningarna slår vilt åt olika håll i Pennsylvania. Häromdagen hade Hillary Clintons ledning utvidgats till hela 20 procentenheter över Barack Obama. Men nu visar ny mätning i Los Angeles Times att Clintons ledning krympt ihop till 5 procentenheter. Primärvalet hålls på tisdag, och Clinton måste vinna stort för att kunna hävda att hon är med i matchen.
I DN läser jag för första gången på länge en svensk artikel om USA-valet som inte dryper av fördomar, då Per Ahlin om Barack Obamas senaste groda (att tala nedlåtande om småstadsamerikaner) skriver:

Obama bröt mot två fundamentala regler för politiskt kampanjande, skriver EJ Dionne i Washington Post. ”En kandidat får aldrig spela rollen som statsvetare eller sociolog och analysera en viktig väljargrupp från ovan, och han ska aldrig analysera mindre privilegierade gruppers motiv när han talar till privilegierade väljare.”

Opinionsmätningarna är inte att lita på, det blir spännande att se hur valet inom demokraterna går i Pennsylvania. (Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen