Vilken väg väljer LO?

LO tappar medlemmar i rasande fart. Ändå lät LO-bossen Wanja Lundby-Wedin inte nedstämd i radioekots lördagsintervju. I s-tidningen Folkbladet skriver Widar Andersson i ledaren Gnäll inte – tänk nytt:

Under stark påverkan från de nya moderaterna bestämde sig alliansen tidigt för att försöka undvika totalkonfrontation med LO i arbetsrättsliga frågor. Man gjorde i stället en kringgående rörelse och satte in en indirekt stöt via a-kassan. Trots att alliansen flaggade för sina planer långt i förväg verkade inte LO inse vad som höll på att hända.
”Vi vaknade för sent”, sa Wanja Lundby-Wedin i Eko-studion i lördags. Kreativt nytänkande har fått stå tillbaks för protester och klagan mot den borgerliga regeringen . . .
Även den fackligt – politiska samverkan kan komma att behöva förändras och breddas. Man kan inte räkna med att koalitionen mellan LO och (s) ska räcka som regeringsunderlag i evinnerliga tider. Gnäll över nuet och längtan efter det förflutna måste stå tillbaks för öppenhet inför framtiden.

Men något nytt, än att bejaka regeringssamarbete med miljöpartiet och att inte motsätta sig Lissabonfördraget, tar inte Widar Andersson upp. Riktig förnyelse vore ju att bejaka entreprenörskap och sluta jaga företagare som om LO:s mål är att stoppa allt nyföretagande. (Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen