Svenska GONGO emot frihandel

Det är otroligt att alla dessa organisationer, NGO kallades de förr men numera GONGO (Government-operated Non-governmental organizations) eftersom de är finansierade av staten, kan inta så förlegade positioner som de gör när de kritiserar den svenska regeringen för att driva på om frihandel. Ekot rapporterar i Regeringens handelspolitik kritiseras:

Ett område som kritiseras skarpt är regeringens handelspolitik. De elva frivilligorganisationerna anklagar regeringen för att försöka pressa fram större liberaliseringar i handelsrelationerna än utvecklingsländerna vill ha.

Det är BARA frihandel som lett till utveckling. Att Forum Syd och andra kommunistdominerade GONGO nu kritiserar den politik som leder till tillväxt, medan man hyllar planekonomiskt bistånd som håller kvar u-länder på primitiv ekonomisk nivå, visar hur bedrövlig hela den här sektorn är.
Det minsta man kan begära av Alliansenregeringen är att man drar in anslagen till dessa bakåtsträvare och använder våra skattepengar till något bättre. (Andra intressanta bloggar om , , )

Rulla till toppen