Silvio Berlusconi snart tillbaka i makten?

Om mindre än tre veckor är det parlamentsval i Italien. Vänsterregeringen som vann 2006 har misslyckats så kapitalt att allt fler italienare har en mörk syn på framtiden, rapporterar Independent i Berlusconi boosted by pessimism of young. Det gör att förre premiärministern, den excentriske mediemagnaten Silvio Berlusconi, och hans regeringsalternativ leder opinionsmätningarna med omkring sju procent över regeringsblocket.

“På några år, och särskilt sedan valet 2006, har det italienska samhället drabbats av en verklig ‘kollaps i tron på framtiden’,” skriver valanalytikern Ilvo Diamanti i La Repubblica. “Idag anser nästan två av tre italienare att de unga kommer att få en sämre ekonomisk och social situation än sina föräldrar.”
Berlusconi har än en gång demonstrerat sin kampanjgenialitet med ett lättbegripligt manifest i “sju mål för Italiens framtid”, där han lovar skattesänkningar, avregleringar, nya infrastrukturprojekt och bekämpning av illegal invandring.

Italiensk politik går inte jämföra med någon annan. Men det är ändå intressant att se hur vänstern inte i vår tid förmår formulera regeringspolitik som håller. (Andra intressanta bloggar om , , )

Rulla till toppen